Wikipedia

Arama sonuçları

5 Kasım 2016 Cumartesi

cerrahi ve ameliyathane hemşireliği

  MERHABA,
      Cerrahi ve ameliyathane hemşireliği ile ilgili olarak ,ülkemizdeki eğitim tutumları şöyle ;
    sağlık mesleki ve teknik liselerde ders olarak verilmekte ,ameliyathane için ise teknikerlik amacıyla ön lisans programı var . Hemşirelik lisans sonrası cerrahi alanında yüksek  lisans yapılması gerekiyor. Ameliyathane hemşireliği için yüksek lisans programı açmış ama devamlılığı sağlanamamış. Bu nedenle belki de  ,aktif çalışma esnasında kurumlar tarafından sertifika programları  halen yapılmaktadır.
       Türkiyede 'de Türk cerrahi ve ameliyathane hemşireleri derneği  (http:// www.tcahd.org/) çalışmalarda bulunmaktadır.
         Avrupa   Ameliyathane Hemşireleri Derneği [European Operating Room Nurses Association (EORNA) (www.eorna.eu)], 2006 yılından bu yana 15 Şubat gününü Avrupa Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri günü olarak kutlamaktadır.
         Bu yıl Avrupa Ameliyathane Hemşireleri gününün teması “United: Perioperative Team & Patient Safety” “Ayrılmaz İkili: Ameliyat Ekibi & Hasta Güvenliği "olarak belirlenmiştir.
         Mesleki gelişimimiz için hem eğitim ortamında hem de ulusal anlamda sürekli eğitim (sempozyum,seminer,kongreler vb) gereklidir.

3 yorum:

  1. maalesef ameliyathane hemşireliği sertifika programları da eğitim hastaneleri tarafında yük olarak görülmektedir. Bu nedenle sayılı programlar yapılıyor .Duyuruları da yetersiz kaldığından duyamıyoruz bile.

    YanıtlaSil
  2. Bu sebeplerden dolayı bence, hemşirelik derneklerine destek vermeliyiz. Böylece mesleki anlamda gelişimede katkıda bulunarak ilerleyebiliriz.

    YanıtlaSil
  3. Bu, diğer bloglarda bulunan rasgele yanlış bilgilerin değil, verilecek ayrıntıların türüdür. Paylaştığınız bu kadarını takdir ediniz. en iyi beyin ameliyatı

    YanıtlaSil